Australialaissyntyinen Christine Sakakibara on hyvä esimerkki siitä, miten yksi ihminen voi vaikuttaa. Hänen järjestönsä Ministry of Helps auttaa israelilaisia sotilaita, holokaustista selviytyneitä,

Jerusalemissa toimivan Ministry of Helps -avustusjärjestön perustaja Christine Sakakibara puhuu Israel-päivillä Ryttylässä 28. – 30. syyskuuta. Kuva: SEKLin arkisto

Christine Sakakibara: Mikään apu ei ole liian pientä

Australialaissyntyinen Christine Sakakibara on hyvä esimerkki siitä, miten yksi ihminen voi vaikuttaa. Hänen järjestönsä Ministry of Helps auttaa israelilaisia sotilaita, holokaustista selviytyneitä, syrjäytyneitä ja köyhiä, leskiä ja orpoja Israelissa. Apu ulottuu terrorismin uhreista etelälibanonilaisiin pakolaisiin, jotka kutsuvat häntä pohjoisen enkeliksi.

Pienikin huolenpito auttaa

Christine Sakakibara pitää lähimmäisenään jokaista, jonka hätä kantautuu hänen korviinsa. Hänelle kaikki ovat avun arvoisia. Käytännössä järjestön tuki saattaa olla esimerkiksi vastavihityn arabipariskunnan sähkölaskun maksamista, hammasproteesin hankkimista holokaustista selvinneelle vanhukselle tai rukoilemista sotilaan kanssa, joka on menettänyt ystävänsä sotilaspalveluksessa.
– Olen oppinut, että mikään lahja ei ole liian pieni. Joskus pienikin määrä huolenpitoa auttaa silloin, kun hätä on suurin.

Vaikka Christine Sakakibara on syntynyt Australiassa, hän tuntee olevansa oikea jerusalemilainen. Hänen viidesta lapsestaan neljä on palvellut Israelin puolustusvoimissa.
– Olen selviytynyt sodan, terrorihyökkäysten ja kaikenlaisten vastoinkäymisten läpi, ihmeisiin uskova Sakakibara kertoo.

Tämä arvostettu puhuja on innokas kansainvälisen median tarkkailija. Sakakibara haluaa avustustyönsä lisäksi jakaa oikeaa informaatiota Israelin tilanteesta. Hänen näkökulmansa asioihin on äidin näkökulma.
– Yksi suurimpia murheitani Israelissa asuvana kristittynä on huoli joka päivä tulevista ilmahyökkäyksistä. Ne eivät näytä loppuvan. Se on stressaavaa, koska nyt Gazan alueelta on alettu lähettää heliumpallojen ja leijojen avulla syttyviä ja räjähtäviä aineita, jotka voivat aiheuttaa vahinkoa ihmisille. Niitä tulee jopa päiväkotien ja koulujen pihoille.

Sakakibara asuu kerrostalon kahdeksannessa kerroksessa. Kun hän ripustaa pyykkiään kuivumaan naruille talon katolla, hän rukoilee koko asuinalueensa puolesta.
– Olen kiitollinen siitä, että näen todellisuuden, mutta en elä pelossa. Tärkein asia, mitä voimme antaa uskoville Israelissa, on muistaa heitä rukouksin.

Teksti ja kuva: Anne Lepikko

Tervetuloa  28.–30.9.2018 Israel-päiville Ryttylään, missä Christine Sakakibara kertoo Israelin tilanteesta ja opettaa rukoilemaan uudella tavalla maan puolesta. Tutustu ohjelmaan tästä.