Salla Santapukki opiskelee parhaillaan Kansanlähetysopistolla raamattulinjalla. Hänet valittiin uudeksi sarjakuvan piirtäjäksi Donkki-lehteen. Donkki on nuorelle naiselle jo lapsuudesta tuttu. Ensimmäisille

Salla toi junnuna Donkin toimitukseen kuvan, johon hän oli pirtänyt Donkin ja Daisy. Ne löytyivät vielä toimistosta!!!

Donkin uusi sarjakuvapiirtäjä

Salla Santapukki opiskelee parhaillaan Kansanlähetysopistolla raamattulinjalla. Hänet valittiin uudeksi sarjakuvan piirtäjäksi Donkki-lehteen. Donkki on nuorelle naiselle jo lapsuudesta tuttu. Ensimmäisille Donkki-leireille hän tuli jo 7-vuotiaana. Ja onpa hän kerran pienenä tuonut toimitukseen piirtämänsä Donkki ja Daisy -aasit, jotka edelleen toimistosta löytyivät.

Uusi piiirtäjä2

Salla on nyt raamattulinjalla sekä haaveilee ja miettii kansainvälisyyslinjalle pääsyä.

”Innostuin tekemään sarjakuvia viidennellä luokalla. Kavereiden kanssa piirrettiin samasta aiheesta ja näytettiin töitämme toisillemme”, Salla kertoo.

Salla on tehnyt sarjakuvaa päiväkirjan tavoin. Yhtä hänen eläinsarjakuvaansa julkaistiin aikaisemmin Nuotta-lehdessä. ”Jälkeenpäin olen huomannut, että sen maailma oli liian sisäpiirijuttua.” Salla on toteuttanut myös Suuressa mukana –videojoulukalenterin yhteydessä näkyvät puukylttikuvat.

uusi piirtäjä 3Salla ei ota vaikutteita omaan tyyliinsä ainoastaan muilta piirtäjiltä vaan myös elokuvista. ”Katson elokuvista tarkkaan ihmisten ja olentojen anatomiaa, ja otan siitä mallia. Jossain vaiheessa pienenä saatoin pysäyttää elokuvan ja piirtää hahmoja sen mukaan paperille.”

Salla pitää erityisesti eläinten piirtämisestä. ”Niiden ilmeitä voi käännellä ja väännellä mielensä mukaan. Luulen, että eläinten piirtämisessä auttaa, että olen opiskellut eläintenhoitajaksi, joten tiedän niistä jotain.”

”Kun kuulin, että minun sarjakuvani on valittu, meinasin tippua rappusilta, kun olin piirtämässä, Salla sanoo. Hän toivoo sarjakuvan tukevan lukijan hengellistä kasvua. Eläinsarjakuvan aiheet tulevat nousemaan Donkki-lehden teemoista sekä raamatunkohdista, joita lehdessä käsitellään. Sarjakuva tukee siis lehden kokonaisuutta rennolla tyylillään.

koiralle nimiSarjakuvassa seikkailevalla koiralla ei ole vielä nimeä. Käy ehdottamassa koiralle nimeä Kansanlähetyksen Facebook-sivulla.

Sallan ensimmäinen sarjakuva ilmestyy ensi vuonna 15. helmikuuta Donkin vuoden ensimmäisessä numerossa. Donkki-lehden voit tilata DonkkiNetissä.