Syksyn aikana järjestettiin Paltamon seurakunnassa Kainuussa pitkästä aikaa Alfa-kurssi. Seurakuntalolle tuli 18 kurssilaista. Lastenhoitokin järjestettiin, sillä mukana oli maahanmuuttajaperhe kolmen

Erilainen Alfa-juhla

Syksyn aikana järjestettiin Paltamon seurakunnassa Kainuussa pitkästä aikaa Alfa-kurssi. Seurakuntalolle tuli 18 kurssilaista. Lastenhoitokin järjestettiin, sillä mukana oli maahanmuuttajaperhe kolmen lapsensa kanssa. Muitakin maahanmuuttajia oli mukana.

Alfa-kurssi on kiinnostava kurssimuoto. Kun on yhdessä ruokailtu, kristinuskon perusasiat tuodaan lyhyissä alustuksissa esiin selkeästi ja ymmärrettävästi. Alustusten jälkeen ryhmäkeskusteluissa syntyy monesti hyviä uusia näkökulmia. Tavallaan on siis kyse aikuisten katekismuskurssista tai aikuisrippikoulusta. Kertaus on näissäkin asioissa tarpeen!

Kurssin vetäjinä olivat Kaisa Toivonen ja Maria Juutinen.
– Minusta tällaisessa keskustelevassa ilmapiirissä uskaltaa kysyä mitä vain, sanoi yksi osanottaja.
– Jotkin kysymykset ovat askarruttaneet mieltäni, ja nyt sain niihin vastauksia.

Kymmenen kerran kokoontumisiin sisältyi myös päättäjäisviikonvaihde Kainuun Opistolla. Silloin keskityttiin Pyhän Hengen työhön.

Alfa-juhla, kurssin viimeinen ilta, oli erikoinen. Kurssilaiset kokoontuivat vieraineen Paltamon kirkkoon, Siellä oli alussa mainitun perheen avioliiton siunaaminen; heidät oli jo kymmenen vuotta aiemmin lähtömaassaan vihitty  avioliittoon toisenlaisin menoin. Tämän siunaamisen jälkeen heidän kolme tummahiuksista tytärtään valkoisissa puvuissaan kastettiin, ja kirkkoilta päättyi ehtoolliseen.

– Enpä ole aikaisemmin tällaisessa Alfa-juhlassa ollutkaan, iloitsi kasteen toimittanut pastori Matti Malinen.
Kirkkoillan jälkeen Alfa jatkui vielä juhlakahvilla ja kurssin lopetuksella seurakuntatalossa.

Paltamon kirkossa on joitakin kertoja luettu evankeliumi sekä suomeksi että arabiaksi. Maahanmuuttajanuoret olivat Alfassa kielen vuoksi omana ryhmänään.

Seuraavana aamuna keskustelua vetänyt Irja Härkönen heräsi puhelimen soittoon. Kaksi darinkielistä opiston opiskelijaa ilmoittautui seuraavalle alfa-kurssille!

Seuraava kurssi alkaa syksyllä, jos Herra suo. Paikkana lienee Kontiomäen seurakuntakoti.

Raili Kemppainen

 

Joko olet avannut joulukalenterin tämän päivän luukun? Klikkaa tästä!

Lahjoita tähän työhön: