HAT-Koben seurakunnassa on 14 varsinaista jäsentä ja vaihteleva joukko jumalanpalveluksiin osallistuvia. Sunnuntaiaamu japanilaisella kerrostaloalueella valkenee kirkkaana, minun kannaltani kuusi tuntia

Koben luterilainen seurakunta Japanissa

HAT-Kobessa Marin ja Danielin kanssa

HAT-Koben seurakunnassa on 14 varsinaista jäsentä ja vaihteleva joukko jumalanpalveluksiin osallistuvia.

Sunnuntaiaamu japanilaisella kerrostaloalueella valkenee kirkkaana, minun kannaltani kuusi tuntia totuttua aikaisemmin. Tänään onkin jännittävä päivä; pääsen ensimmäistä kertaa elämässäni japaninkieliseen jumalanpalvelukseen! Kiertueellani Kansanlähetyksen Japanin lähettien luona olen ehtinyt Nummelan perheen vieraaksi.

Lähetystyö Japanissa Koben kaupungissa

Tänään täällä: Koben kaupunkikuvaa.

HAT-Koben seurakunta on nuorin sekä Kansanlähetyksen Japanin työn että Länsi-Japanin ev.lut. kirkon seurakuntien joukossa. Se on perustettu vuonna 2008 ja kokoontuu vuokratussa katutason tilassa kävelykadun varrella. Seurakuntaa on sen perustamisesta asti hoitanut joku Kansanlähetyksen läheteistä, elokuusta 2016 alkaen Daniel ja Mari Nummela. Alue on jälleenrakennettu Koben maanjäristyksen jälkeen ja saanut silloin toiveikkaaksi nimekseen HAT – happy active town.

Iloiselta ja aktiiviselta vaikuttaa myös tänä aamuna jumalanpalvelukseen kokoontunut pieni lauma. Yhteislaulu kaikuu reippaasti. Daniel Nummela saarnaa päivän aiheesta, joka on Jumalan hyväksyntä. ”Jumala ei tahdo pahoille ihmisille pahaa eikä hyville ihmisille hyvää. Jumalan rakkaus meihin ei määräydy sillä perusteella, mitä olemme tai teemme itsessämme”, hän sanoo. ”Jokainen ihminen on Jumalalle rakas.”

Lähetystyöntekijän saarna

Daniel Nummela saarnavuorossa HAT-Koben seurakunnassa.

Täällä Japanissa hyväksyntä onkin iso asia, kun kilpailuhenkinen ja suorituskeskeinen kulttuuri painaa ihmiset oravanpyörään, jossa toiset pärjäävät ja toiset vaipuvat epätoivoon. Daniel Nummela saarnaa Jumalan hyväksynnästä, joka tulee Jeesuksen kautta. Saarnan jälkeen tunnustamme uskomme yhteen ääneen, minä suomeksi ja muut japaniksi. Olen ylpeä, että pääsen loppuun ihan yhtä aikaa muiden kanssa.

Kolehtia varten olen saanut kirkon ovella tullessani kauniin ja värikkään paperitaskun, johon sopii sujauttaa mielensä mukainen seteli. Eipä tarvitse miettiä, mitä vieruskaveri setelini koosta ajattelee! Tänä sunnuntaina ei omastani antaminen ole vaikeaa, kun kymmenentuhannen jenin seteleitä lompakossani tunnen olevani rikas ihminen.

Jumalanpalveluksen päätteeksi saan kertoa terveiseni Kansanlähetykseltä ja Suomen kristityiltä. Jaan iloni siitä, että saamme tulla yhteen palvelemaan Jumalaa eri puolilla maailmaa – Japanissa jopa ensimmäisten joukossa, kun minun Eurooppani vielä nukkuu. Kerron, että Suomessa ystävät rukoilevat Japanin kristittyjen ja tämänkin seurakunnan puolesta.

Lähetystyöntekijä

Tuon lämpimät terveiset Suomesta tulkkinani lähetystyöntekijä Mari Nummela.

Kirkkokahvilla vallitsee vilkas puheensorina. Seurakuntalaiset kertovat vuorotellen, miten ovat löytäneet Raamatun ja tien seurakuntaan. Taustalla on lapsena tavattuja innostuneita kristittyjä, kristillisiä radio-ohjelmia, gideonien jakamia Raamattuja. Jumalan tavat ihmisten kutsumiseen ovat moninaiset. Joskus saamme olla sen kutsun välikappaleina itsekin.

Lähetystyöntekijöiden ammatti on kutsuminen, Jumalan sanan ja hyväksynnän tarjoaminen. Tule sinäkin mukaan tähän kaikkein tärkeimpään tehtävään! Voit tukea Nummeloiden työtä ja tilata heidän uutiskirjeensä tämän sivun linkeistä.

Anne Tuovinen
aluekoordinaattori

Lahja Mari ja Daniel Nummelan työhön

Lahjoita tähän työhön:


Seuraa Anne Tuovisen Japanin matkaa:

Anne Tuovisen Facebook-video ennen matkaa – Anne Tuovinen
Japanissa opiskellaan englantia ja musiikkia Ullan kanssa – Ulla Pendolin
HAT-Kobessa Marin ja Danielin kanssa – Mari ja Daniel Nummela
Yllätysjuhlat Japanissa Lean kanssa – Lea Pihkala
Juoksemaan luterilaisen pappiskoulutuksen puolesta Japanissa – Kansanlähetyksen lähetystyöntekijät
Historian siipien havinaa Japanissa Taijan kanssa – Henry ja Taija Liivola
Awajilla Eevan ja Arnin kanssa – Arni ja Eeva Hukari
Nishinomiyassa Asakon ja Laurin kanssa – Lauri ja Asako Palmu
Japani sydämellä ja rukouksissa – Matkan loppukatsaus.

Tallenna