Meille suomalaisille on avautunut mahdollisuus rikastuttaa elämäämme tutustumalla maahanmuuttajiin. Ulkomaalaiset eivät yleensä vaali yksityisyyttä vaan iloitsevat, jos joku on heidän

Islamilaisen ystävän kohtaaminen

Meille suomalaisille on avautunut mahdollisuus rikastuttaa elämäämme tutustumalla maahanmuuttajiin. Ulkomaalaiset eivät yleensä vaali yksityisyyttä vaan iloitsevat, jos joku on heidän kanssaan. Eri kulttuurien edustajien kohtaamisissa on kuitenkin hyvä tietää muutamia perusasioita.

1.    Mies ei saa katsoa musliminaista silmiin eikä puhua hänen kanssaan, jos hän on yksin.
Nainen ei saa katso muslimimiestä silmiin eikä puhua hänen kanssaan, jos on yksin. Älä jää kahdestaan muslimimiehen kanssa.

2.     Kutsu hänet kotiisi syömään. Älä tarjoile sianlihaa sisältävää ruokaa. Turvallisia vaihtoehtoja ovat kala, kana, vihannekset ja leipä. Varmista edellisenä päivänä, että hän on tulossa.

3.     Kutsu hänet kirkkoon tai kotiisi kotiseuroihin. Kerro etukäteen, mitä siellä tapahtuu. Nainen ei välttämättä saa tulla kristilliseen kokoukseen yksin.

4.    Jos saat kutsun ystäväsi kotiin, varaa vierailuun aikaa. Pukeudu säädyllisesti. Ota kengät pois eteisessä. Naiset voivat antaa toisilleen poskisuudelman tai halata. Miehet voivat keskenään kätellä tai halata. Eri sukupuolta oleva voi lausua tervehdyksen, mutta ei koskea. Älä laita Raamattua tai virsikirjaa lattialle.

5.     Uskosta saa puhua vapaasti mutta älä kritisoi äläkä väittele. Voit kertoa, miten tulit uskoon. Voit kysyä ovatko he kuulleet Jeesuksesta (he kutsuvat häntä nimellä Isa). Tai haluavatko he kuulla hänestä enemmän.

6.    Termejä, joka voivat auttaa, kun puhut muslimin kanssa: Taurat on arabialainen sana viidelle Mooseksen kirjalle (hebr: Torah), Zabur on Daavidin pyhä kirja, siis Psalmit ja Injil on evankeliumit. Voit selittää, että kun puhut Raamatusta, se sisältää kaikki nämä ja vielä enemmän. Se on kristittyjen pyhä kirja.