Nehemia ei saanut rauhaa näkemältään: ”Te näette, millaisessa vaarassa olemme, kun Jerusalem on raunioina ja sen portit on poltettu. Meidän on

Jumala kutsuu rakentamaan valtakuntaansa

Nehemia ei saanut rauhaa näkemältään: ”Te näette, millaisessa vaarassa olemme, kun Jerusalem on raunioina ja sen portit on poltettu. Meidän on ryhdyttävä rakentamaan Jerusalemin muureja. Emme saa enää alistua tähän häpeään.” Neh. 2:17

Vuonna 2015 kesän Kansanlähetyspäiviä edelsi Yhteisö-foorumi. Seminaarissa pohdittiin toimivaa yhteisöllisyyttä ja sitä, miten se rakentuu. Mikään seurakunta ei voi vain työntekijöidensä kautta rakentaa yhteisöllisyyttä. Siihen tarvitaan meitä kaikkia – yhteisö rakentaa yhteisöllisyyttä.

”Tavoite on, että seurakunta on yhteisövetoinen, eli yleisen pappeuden kautta seurakunta ei synnytä tilaisuuksia, vaan uusia opetuslapsia”, sanoo pastori Pasi Jaakkola.

Jaakkola kokee, että mikäli yhteisömme ei ole kunnossa, Jumala ei voi antaa herätystä: ”Jos  ihmimisille, jotka ovat tulleet uskoon, ei ole sen jälkeen tarjota kotia, niin silloin työ jää puolitiehen. Jumala ei synnytä lapsia hankeen – eli uskoon tulleille Jumala haluaa aina tarjota kodin, ja koti on seurakunta.”

Meitä kutsutaan olemaan omalle alueellemme siunaukseksi. Tätä on hyvä miettiä yhteisössämme ja toimia sen mukaan. Jeesus antoi aikaansa opetuslapsille, ja siten heistä kasvoi yhteisö, joka lähti viemään sanomaa eteenpäin. ”Jeesuksen pitää saada tehdä työtä meissä”, toivoo pastori Pyry Winter.  Eräs kokenut kristitty oli kertonut hänelle saatanan taktiikasta.

”Saatanan tatkiikka on sama kuin sissisodassa: ei eliminoida vastustajia vaan haavoitetaan heitä niin, että muiden pitää alkaa kantaa ja viedä heitä eteenpäin.”

Moni Suomen kristikunnassa on haavoittunut ja tarvitsee auttajaa. Jos haavoittuneita on paljon, osa jää hoitamatta eikä kukaan voi viedä sanomaa eteenpäin. Kaikki aika ja voima menee haavoittuneiden hoitamiseen.

Toimiva yhteisö on turvallinen. Se sekä tukee että hoitaa jäseniään heidän toimiessaan evankeliumin työssä. Haavoittumiset minimoidaan jo etukäteen. Yhteisö elää toisilleen.

”Jeesus investoi ihmisiin. Kuinka monta ihmistä sinulla on lähellä, joiden puolesta rukoilet ja joita haluat ohjata ja rakastaa? Kuinka monta ihmistä meillä on sydämessämme? Vai olemmeko liian kiireisiä tai keskitymmekö itseemme pohtien, mitä minä saan tästä”, Pyry Winter kysyy.

Jumala voi käyttää myös yhtä ihmistä. Nehemia ei voinut jättää tarttumatta siihen, mitä Jumala oli laskenut hänen sydämelleen.

”Meidän tehtävämme on palauttaa kirkkoomme raamatullinen seurakuntanäkemys elävästä keskinäiseen rakkauteen perustuvasta yhteisöstä. Tämä on valtavan tärkeä tehtävä”, pastori Timo Pöyhönen painottaa.

Toimiva yhteisöllisyys on suunnattoman tärkeä alusta niin seurakunnalle kuin herätykselle. Jumala ei halua synnyttää lapsia hankeen. Meidän on nähtävä vaivaa ja antauduttava rakentamaan yhteisöämme, joka sekä tukee että hoitaa jäseniään kaikkien toimiessa evankeliumin työssä omalla paikallaan.

Kuuntele tästä Radio Dein 1.8.2015 lähettämä Raamattuavain Extran ohjelma  Yhteisö-foorumi 2015 – Yhteisö rakentaa yhteisöä

Kuuntele lisää Raamattuavain Extran ohjelmia avaimia.net kanavalta.

Seminaariäänitteet voi tilata mp3-muodossa CD:llä tai muistitikulla Matti Hernesniemen äänitepalvelusta numerosta 040 507 0655.


Veijo Olli

Kirjoittaja toimii Kansanlähetyksen radio- ja televisiotyön koordinaattorina.

Tilaa Veijon rukouskirje tästä linkistä.