Olin täpinöissäni kun varmistui, että pääsisin kuvaamaan joulukalenteriin Anssi Savosen seurakuntavierailua Kuhmoisissa . Olen kymmenen vuotta tehnyt Donkki-lehteä ja siinäkin työssä olen

Anssilla oli mukana niin Japanin kartta kuin japanilaisia vaatteita. Suosituimmaksi osoittautui tyhjät paperit, joihin hän kirjoitti ihmisten nimiä japanilaisilla merkeillä.
Anssilla oli paljon havaintomateriaalia mukana seurakuntavierailulla.

Lähetin mukana seurakuntavierailulla

Olin täpinöissäni kun varmistui, että pääsisin kuvaamaan joulukalenteriin Anssi Savosen seurakuntavierailua Kuhmoisissa . Olen kymmenen vuotta tehnyt Donkki-lehteä ja siinäkin työssä olen halunut olla tukemassa Suomen paikallisseurakuntia. Nyt pääsisin näkemään, miten lähetti ja paikallisseurakunta puhaltavat samaan hiileen. Erityiseksi tämän teki myös se, että olen saanut nähdä läheltä Savosten työtä kuvausmatkalla Japanissa.

Reissumme Anssin kanssa alkoi aikaisin aamulla ennen seitsemää, mutta matkatunnelmaan päästiin heti. Olin nimittäin tehnyt meille eväät, jotka olivat yön yli levänneet  jääkapissa kerätäkseen retkimakua. Ja Anssin kanssa keskustelu oli kuin tarinointia eränuotiolla.

Anssi oli aina valmis vastaamaan kysymyksiin kameralle, ilman suunniteliakin.

Jutustelimme jo mennessä myös kameralle, mikä osoittatuikin myöhemmin hyväksi. Onneksi juttelimme muutakin, kuin mitä kuvaussuunnitelmassa luki. Itseäni puhutteli se, miten Anssi ihan lonkalta heitti kolme sanaa, jotka tulivat mieleen seurakuntavierailuista. Ja miten hänen puheensa henki palvelualttiutta ja lämpöä. Ei ihme, että hän on diakoni.

Päästessämme perille oli mahtavaa, kuinka saimme joka paikassa niin lämpivän vastaanoton. Tahdon tässä julkisesti kiittää siitä, eetö kaikki olivat valmiita olemaan kameran edessä. Ja ihan luonnollisestikin vielä! Olisin voinut jäädä jutustelemaan seurakunnan työntekijöiden kanssa vielä toiseksikin päiväksi. Ja seurakuntalaiset! Osa kävi kuuntelemassa Anssia jopa useammassa tilaisuudessa. Yksi pariskunta järjesti omassa kodissaan tilaisuuden, jossa Anssikin pääsi puhumaan ja juttuahan tuli enemmän kuin siltä toiselta Lahesta tulevalta hepulta, eli Cheekiltä.

Tiesin kyllä että Japanissa on vähän kristittyjä, mutta jotenkin se tuli enemmän kohti kun kävi paikallisella hautuumaalla. Paljon hautoja, mutta vain muutama risti.

Tiesin kyllä, että Japanissa on vähän kristittyjä, mutta jotenkin se tuli enemmän kohti, kun kävin paikallisella hautuumaalla. Paljon hautoja, mutta vain muutama risti.

Kuvausmatka Japaniin sai minut ymmärtämään työn tärkeyden siellä. Yksi isoimpia kokemuksia oli, kun Anssin kanssa kävin hautausmaalla. Kuhmoisten reissulla sytyin ja näin lähetystyöstä sen toisen puolen. Lähettäjät! Seurakuntalaisten kiinnostus Japania ja Anssin työtä kohtaan. Sain kuulla, kuinka seurakunnan työntekijät kokouksissaan rukoilevat Savosten työn puolesta. He ovat OIKEASTI lähettämässä Savosia. Eivät pelkästään lykkäämässä rahaa työn tilille. Lähettämiseen kuuluu muutakin kuin rahan siirtäminen tililtä toiselle.

 

Niin miksi olikaan hyvä, että kuvasimme Anssin jutustelua jo aamulla menomatkalla autossa? Vierailusta seuraavana päivänä videoita koneelle siirtäessäni huomasin, että yli puolesta materiaalista puuttui ääni. Suunnitelmat menivät sitten hieman uusiksi. Kurkkaa joulukalenterista millainen siitä tuli.

Jurvis
Kirjoittaja on Donkin toimitussihteeri, mutta nyt työstänyt joulukalenteria. Videon Anssin seurakuntavierailusta voit katsoa joulukalenterin 18. luukusta. Katso kalenteri täällä.