”Täällä tapaa ihmisiä, oppii ymmärtämään heitä ja voi jakaa kokemuksiaan. Emme ole pelkästään Raamatun äärellä, vaan jos on vaikka masentunut,

Kansainvälisissä illoissa on käyttöä Viisikielisen englanninkielisille lauluille. Kuva Eeva Laapas.

Maahanmuuttajat kaipaavat kristillisiä kokouksia

”Täällä tapaa ihmisiä, oppii ymmärtämään heitä ja voi jakaa kokemuksiaan. Emme ole pelkästään Raamatun äärellä, vaan jos on vaikka masentunut, voi jutella toisen kanssa ja lähteä virkistyneenä.”

Näin kertoo Lappeenrannassa Etelä-Saimaan Kansanlähetyksen lähetyskodilla pidetyssä kansainvälisessä illassa nainen, joka on saapunut Suomeen turvapaikkaa hakemaan. Hän oli kristitty jo kotimaassaan ja iloitsee nyt suuresti löytämistään kansainvälisistä illoista.

”Kuulin kansainvälisistä illoista ystävältäni; hän puhui niistä ja lähdin hänen mukanaan iltaan. En kadu, että lähdin mukaan. Olen oppinut paljon, ja se on vahvistanut uskoani. Nyt ymmärrän paremmin, mitä kristittynä oleminen on. Mitä useammin tulemme iltaan, sitä enemmän ymmärämme hengellisistä asioista.”

Illat käynnistyivät kuin Jumalan potkimana. Nuorten aikuisten joulujuhlan kohderyhmää laajennettiin kansainvälisillä oppiskelijoilla. Lopulta kun juhla alkoi, suurin paikalla oleva joukko oli vastaanottokeskuksesta tulleita kristittyjä turvapaikanhakijoita. Illan jälkeen he pyysivät jatkamaan tilaisuuksien järjestämistä.

Illat toteutetaan englanniksi ja tulkataan tarpeen mukaan muille kielille. Bussi hakee väkeä vastaanottokeskuksesta. Vietetään aikaa teen ääressä. Käydään katsomaan, mistä kaikkialta kukin on tullut. Lauletaan englanninkielisiä hengellisiä lauluja. Opetetaan Jumalan sanaa ja lopuksi rukoillaan kaikkien sitä kaipaavien puolesta. Rukoiltaessa moni on saanut vahvan kosketuksen Jumalalta.

”Toivoisin, että tällaisia iltoja voitaisiin pitää vastaanottokeskuksissa. Tämä on vetoomukseni”, esittää illoista innostunut mies.

”Monilla on siellä paljon tehtäviä, eivätkä he halua lähteä Lappeenrantaan saakka.  Olisi hyvä, jos kristityt voisivat kokoontua kerran viikossa yhteen vastaanottokeskuksessa ja oppia tuntemaan Raamattua lisää”, hän perustelee.

Kristityssä kodissa, jossa hän kotimaassaan kasvoi, ei ollut juurikaan aikaa opiskella Raamattua. Nyt Raamatun tunteminen on muuttanut miehen elämän.

Kansainväliset illat palvelevat keskuuteemme tulleita vieraiden maiden kristittyjä, kutsuen mukaan myös niitä, jotka eivät vielä evankeliumia tunne. Kuinka on, voisiko sinun paikkakunnallasi olla myös kansainvälisiä iltoja?

Kuuntele tästä Radio Dein 29.9.2018 lähettämä Kansainväliset illat koskettavat -ohjelma. Ohjelman ensilähetys on keväältä 2018.

Kuuntele lisää Raamattuavain Extra -ohjelmia avaimia.net-kanavalla.

Lisätietoa Kansainvälisistä illoista Etelä-Saimaan Kansanlähetyksen kotisivuilla.


Veijo Olli

Kirjoittaja toimii Kansanlähetyksen radio- ja televisiotyön koordinaattorina.

Tilaa Veijo Ollin rukouskirje tästä linkistä.