Keskiviikkona 1.6.2016 herätyskello soi. Nousen ylös, kello on 4.40. Teen aamutoimet, venyttelen ja jumppaan muutaman minuutin. Muutama vesilasillinen ja sitten

Seppo Palonen kysyy sinulta, mitä ajattelet Raamatusta?

Mediatyössä saa löytää ja jakaa löytämäänsä

Keskiviikkona 1.6.2016 herätyskello soi. Nousen ylös, kello on 4.40. Teen aamutoimet, venyttelen ja jumppaan muutaman minuutin. Muutama vesilasillinen ja sitten laukkuineni autolle.

2016-06-01-6626_netti

Ajelen pitkin kaunista aamuista maisemaa kaupungille, jonne jätän auton ja kävelen rautatieasemalle. Matkalla rukoilen tuttuun tapaan läheisteni ja monien muiden ihmisten puolesta.

Kerran tällaisella samanlaisella aamurukouskävelyllä kipuilin erään henkilön puolesta, rukoilin juuri hänen puolestaan, ja samassa huomasin hänet torinlaidan bussipysäkillä. Siinä sitten rukous jatkui pieneen keskusteluun heräävän kaupungin aamussa kellon ollessa noin 5.30. Rukouksiin voi tulla joskus vastaus näinkin, jopa hieman hämmentävään aikaan.

 

Nyt matka kulki kohti Ryttylää, jossa teimme heinäkuussa kuultavat Lähetysavain-ohjelmat. Näissä ohjelmissa poraudutaan raamatunkäännöstyöhön. Raamatunkäännöstyö on pitkäjänteistä työtä. Se vaatii paljon ja tuloksia saa odottaa. Aina aika ajoin työssä on juhlahetkiä, kun uusi raamatunkäännös tulee painosta ulos ja pääsee tekemään työtään kansan parissa.

 Joskus saa kuulla että näistä hetkistä tehdyt ohjelmaosuudet ovat olleet jollekkin avuksi. Kuvassa Vesa Ollilaisen kanssa keskustelemassa.

Monen monta hetkeä on studiossa vierähtänyt. Joskus saa kuulla, että näistä hetkistä tehdyt ohjelmaosuudet ovat olleet jollekkin avuksi. Kuvassa Vesa Ollilaisen kanssa keskustelemassa.

Lähetysavain-ohjelmien parista jatkan junalle. Matkaan tapaamaan Seppo Palosta Helsingin Kansanlähetyksen tiloihin. En muista, että tilat ovat nykyään Alppitalossa Linnanmäen ja Pasilan aseman puolivälissä (Karjalankatu 2 A 1), ja nousen junasta vasta päärautatieasemalla. Pasilan asemalta olisi ollut vain pieni kävelymatka.

Nappaan kuvan Rautatietorilta, kun kävelen raitiovaunupysäkille

Raitiovaunu numero kolme vie minut perille Alppikodille, missä syksyllä käynnistyvistä Löytöhetkiilloista innostunut Seppo Palonen odottaa. Seppo on monille tuttu lukuisista Raamattuavain-opetuksistaan, viimeisin ”Miten jaksaisin?” -opetus oli myös luettavissa Uusi Tie -lehdessä.

Käymme keskustelemaan 7.9.2016 käynnistyvästä Löytöhetki-iltojen syyskaudesta. Löytöhetki-illat ovat neljän illan sarjoja, jotka jatkuvat alkaen aina uudelleen ja uudelleen. Kun tulee keskiviikkoiltana kello 18 Alppikodille mukaan Löytöhetkeen, niin neljän viikon jälkeen on käynyt läpi pienen kurssin. Tämä kurssi opastaa eteenpäin tutustumaan kristinuskoon.

Seppo käyttää illoista nimitystä ”eteinen”. Hän kertoo, kuinka voi olla vaikeaa astua suoraan olohuoneeseen, seurakuntien tilaisuuksiin. Eteisen kautta voi pikkuhiljaa liittyä seurakunnan toimintaan mukaan. Siellä saa tietoa, voi kysyä ja myös tutustua seurakunnan ihmisiin.

Innostavan haastattelun jälkeen kävelen takaisin päärautatieasemalle.

Matkalla rautatieasemalle otan tapani mukaan valokuvia

Matkalla rautatieasemalle otan tapani mukaan valokuvia

Sepon kertoma innostaa. Mietin, miten voisin olla synnyttämässä vastaavaa omalla paikkakunnallani. Miten voisin olla toimimassa niin, että todellakin ihmiset voisivat helposti tulla keskuutemme, kokouksiimme, pienpiireihimme, kaikkeen mitä teemme ja olemme yhdessä. Uskon, että Helsingin Kansanlähetyksessä on löydetty jotain, joka todellakin helpottaa monia tulemaan Jeesuksen ja seurakunnan yhteyteen. Kiitollisena ajattelen, että saan tästä kertoa haastattelun kautta syyskuun koittaessa, kolmantena päivänä Raamattuavain Extrassa. Mediatyössä saa löytää ja jakaa löytämäänsä.

– Veijo Olli

Paluumatkalla Ryttylään maisema vilisti jo kovasti silmissä, saatoinkin hetkeksi nukahtaa - olinhan ollut liikkeellä jo kovasti yli kellon kierron

Paluumatkalla Ryttylään maisema vilisti jo kovasti silmissä, saatoinkin hetkeksi nukahtaa  – olinhan ollut liikkeellä jo yli kellon kierron.

Radio- ja TV-työ, Veijo Olli


Artikkelin kirjoittaja Veijo Olli on Kansanlähetyksen radio- ja tv-työn koordinaattori. Tutustu Veijoon ja tilaa hänen rukouskirjeensä tästä linkistä.