Kansanlähetys tekee tavoittavaa mediatyötä SAT-7 -satelliittitelevisioaseman kumppanina Lähi-idässä. SAT-7 PARS -kanavan juontaja, iranilainen pastori Miltan Danil, oli kymmenen vuoden ajan

”Koska olen itse päässyt yli vaikeasta huumeriippuvuudesta, haluan auttaa muita”, sanoo pastori Miltan Danil.

Vapaaksi huumeiden orjuudesta

Kansanlähetys tekee tavoittavaa mediatyötä SAT-7 -satelliittitelevisioaseman kumppanina Lähi-idässä. SAT-7 PARS -kanavan juontaja, iranilainen pastori Miltan Danil, oli kymmenen vuoden ajan huumeriippuvuudesta kärsivä jengiläinen, kunnes Jumalan  kohtaaminen muutti hänen elämänsä. Nyt hänen tarinansa tuo toivoa tuhansille ihmisille.

Huumeriippuvuus ja siihen liittyvät ongelmat ovat kasvussa Iranissa ja Afganistanissa. Väkilukuun suhteutettuna näissä maissa on eniten opiaatti-riippuvaisia maailmassa. Sota ja levottomuudet hajottavat yhteisöjä, maiden talous on pohjalukemissa ja työttömyysaste korkea – ja kun paineet ympärillä kasvavat, monet hakevat helpotusta oloonsa huumeista. Miltan tietää, mistä on kyse, sillä hän on itse käynyt läpi saman epätoivon ja kärsinyt huumeriippuvuuden kahleissa.

Jeesus, auta!

15-vuotiaana perheensä luota lähtenyt Miltan koki olevansa yksin koko maailmassa.  Pian hän huomasi, että alkoholi ja huumeet helpottivat henkistä kipua. 17 vuotta täyttäessään hän oli jo raskaasti koukussa heroiiniin, kuului pahamaineiseen rikollisjengiin ja asui kaupungin kaduilla.

Vuosikymmen myöhemmin Miltan oli edelleen riippuvainen huumeista. Hänen veljensä sanat olivat kuitenkin herättäneet hänessä heikon toivon; veli oli sanonut, että Jeesus voisi pelastaa ja parantaa Miltanin. Kerran, kun Miltanin vieroitusoireet olivat erityisen pahoja, hän huusi tuskissaan Jeesusta apuun. Samalla hetkellä hänen fyysiset oireensa hävisivät ja hän parani ihmeellisesti riippuvuudestaan. Tämän elämää muuttavan tapahtuman jälkeen Miltan alkoi parantua henkisesti, hengellisesti ja emotionaalisesti. Hän löysi anteeksiannon ja uuden yhteyden perheeseensä.

Toivoa tuhansille

Nykyään Miltan Danil on seurakunnan pastorina Lontoossa ja juontaa SAT-7:n ohjelmaa Uskon periaatteet. Ohjelma käy läpi Raamatun ja kristinuskon perusteita ja vastaa katsojien mieltä painaviin kysymyksiin. Miltanin tausta huumeiden käyttäjänä puhuttelee katsojia, ja monet ottavat yhteyttä kertoakseen, kuinka hänen selviytymistarinansa on heitä rohkaissut.

Eräs katsoja kirjoittaa:

Kaksi vuotta sitten menetin työni ja aloin käyttää oopiumia. Surffailin tv-kanavilla ja tämä ohjelma osui silmiini. Pastori Miltan kertoi aiemmasta riippuvuudestaan ja siitä, kuinka Jeesus pelasti hänet. Hän sanoi: ’Jumala rakastaa teitä – huumeriippuvaisia’. Se oli minulle täysin uutta. Ohjelman katsomisen jälkeen kohtasin Kristuksen unessa ja näyssä. Hän antoi minulle sisäisen rauhan ja pääsin eroon riippuvuudestani.”

Miltan Danil pitää säännöllisesti yhteyttä katsojiin, jotka pyytävät tukea ja neuvoja. ”Koska olen itse päässyt yli vaikeasta huumeriippuvuudesta, haluan auttaa muita”, hän kertoo.

Pastori Miltanin kokemukset antavat hänelle ainutlaatuisen väylän puhua suoraan riippuvuuksista kärsivien sydämiin, ja lukuisien ihmisten elämä on muuttunut. ”Kiitän Jumalaa siitä, että voin palvella tuhansia ja taas tuhansia farsin kielen puhujia SAT-7:n välityksellä.

Alkuperäinen teksti ja kuvat: SAT-7

Lahjoita tähän työhön: