Olin lähdössä vankilaan tiimin kanssa pitämään tilaisuuksia. Huomasin, etten rukouskirjeessäni ollut muistanut mainita tätä vierailua. Sometin vierailusta kutsuen rukoilemaan tilanteen

Rukous kannattaa

Olin lähdössä vankilaan tiimin kanssa pitämään tilaisuuksia. Huomasin, etten rukouskirjeessäni ollut muistanut mainita tätä vierailua. Sometin vierailusta kutsuen rukoilemaan tilanteen puolesta.

Vankilaan mennessä käymme ensin lähetyskodilla rukoukseen. Jo tässä vaiheessa sain tulevaa ajatellessa kokea levollisuutta − Jumalan rauhaa. Vankilan käytävillä, kirkkosalissa ja kappelissa sama rauha säilyi. Laulut, rukoukset, puheet ja keskustelut vuorottelivat. Sain nähdä, kuinka Sanaa otettiin vastaan. Lopuksi alttarilla polvillaan käytiin kohti Jumalaa.

Rukous kannatti. On ilo ja etuoikeus saada kirjoittaa rukouskirjettä ja kutsua esirukoilijoita itselleen ja sille, mihin työhön on asetettu. Olimmepa kotimaassa tai maailmalla, tarvitsemme rukousta. Kunpa jokaisella meistä olisi esirukoilijoita!

”Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat, minun rakkauteni sinuun ei järky eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi.” Jes. 54:10

Olen lähdössä juttumatkalle kirjallisuustyöhön Itä-Eurooppaan. Menen lentokentälle ja lennän paikkaan, jossa en ole ennen käynyt. Tapaan ihmisiä, joita en ole ennen tavannut. Otan mukaan repun, johon on tarkoitus kerätä kerrottavaa matkalla. Lähtiessä repussa kuitenkin on tyhjä vihko ja tyhjiä muistikortteja, ja sitä kantaa täysin tyhjä kulkija.

Miten tästä kaikesta voisi syntyä jotakin kerrottavaa?

Rukoilemalla. Rukoilemalla, että Herra kuljettaisi, avaisi silmät ja korvat näkemään ja kuulemaan. Antaisi rohkeuden heittäytyä mukaan. Rukous kannattaa kaiken läpi. Rukoillen voi jäädä odottamaan, mitä repussa on palatessa. Rukous kannattaa ja rukoukseen haluan sinua kutsua. Rukoile.

Otin yllä olevan kuvan vieraillessani Ateenassa. Kuvassa näkyy kauas. Vaikka emme aina näe kauas, niin rukous kantaa kauas. Rukous ei tunne rajoja.

Tahdon jakaa sinulle yhden rukouksen. Olen rukoillut sen toisinaan lähtiessäni paikkoihin, joissa kohtaan ihmisiä, joita en yleensä kohtaa. Rukous on yksinkertainen, muutaman sanan mittainen: ”Anna merkittävä kohtaaminen.” Toisinaan olen yllättynyt, millaisia kohtaamisia on tullut vastaan. Joskus olen joutunut miettimään sitä, vastasiko Jumala rukoukseen, kun en huomannut kokevani mitään kovin merkittävän tuntuista kohtaamista − silloin kuitenkin voi ymmärtää, että jokin vähäinenkin kohtaaminen saattoi olla merkittävämpi kuin itse uskookaan. Rukous kantaa kauas.

Veijo Olli


Kirjoittaja Veijo Olli on Kansanlähetyksen radio- ja tv-työn koordinaattori. Tutustu Veijoon ja tilaa hänen rukouskirjeensä tästä linkistä.