Pieni noin 20 hengen seurakunta kokoontuu tässä kirkossa. Nyt meitä on paikalla 12. Olemme maassa, jossa kansasta liki 100 prosenttia

Kuuletko kutsun merten takaa?

Pieni noin 20 hengen seurakunta kokoontuu tässä kirkossa. Nyt meitä on paikalla 12. Olemme maassa, jossa kansasta liki 100 prosenttia on muslimeja. Saavuimme kirkon kulmille illan hämärtyessä. Kaupungin valtaväylältä käännyimme taloviidakkoon, jonka keskellä harjun kupeessa kirkon risti tavoittelee taivasta.

Kirkon ovella tervehdimme toisiamme ja käymme yhdessä sisälle. Pieni kirkkosali muuttuu hetkessä ilon ja odotusten täyttämäksi. Kohta vietämme Jumalanpalvelusta, seurakunnan yhteistä kokoontumista. Toiset ovat tulleet kaukaa. Noin 4,5 miljoonan asukkaan kaupungissa katuja riittää kuljettavaksi.

Seurakunta on perustettu kuusi vuotta sitten. Se on aarre kaupungin sydämessä. Seurakunta on kuin siemen, jonka kautta evankeliumi virtaa ympäristöönsä. Aluksi pieni joukko tavoittaa muutamia, mutta kasvaessaan sillä on yhä suuremmat ja suuremmat mahdollisuudet kuljettaa pelastuksen sanaa kaikkialle.

Minareetista kaikuu rukouskutsu, mutta me polvistumme Jeesuksen asettamalle ehtoolliselle.  ”Herramme Jeesus Kristus, sinä yönä, jona hänet kavallettiin, otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsilleen…”

Kaikki eivät tule ehtoolliselle. Yksi jää penkkiin istumaan; hän ei ole vielä valmis polvistumaan Jeesuksen Kristuksen ristin juurelle.

Vietämme kirkkokahveja, täällä se tarkoittaa teetä ja Coca-Colaa.  Joku on tuonut itse leipomiaan pikkuleipiä. Puhe soljuu, välillä on totista ja vakavaa puhuttavaa, välillä ilo poukkoilee joukon keskellä. Meillä on hyvä olla yhdessä, kaikkine iloinemme ja kipuinemme.

Illan päättyessä seurakunta hajaantuu koteihinsa. Hiljattain murron kohteeksi joutunut kirkon ovi lukitaan. Kävelemme autioita katuja autolle. Ajamme valtatietä vuoren kupeessa. Olen saanut kokea jotain suurta, joka ajan kuluessa kasvaa ja valtaa alaa.

Tämä on välähdys maailmalta. Sieltä jostain. Sieltä, minne muutamat ovat saapuneet Suomesta saakka asuakseen kansan keskuudessa ja palvellakseen pientä seurakuntaa. Seurakunnalle on löydetty tilat kokoontumiseen. Sen tarpeisiin on käännetty hengellistä kirjallisuutta, laulukirja muodostettu, monia kastekursseja pidetty ja jaettu monin tavoin Jumalan sanaa. Pieni seurakunta elää vähemmistönä vahvasti evankeliumi sydämessään.

Meillä Suomessa voimme valita, mihin seurakuntaan menemme. Tuolla jossain on vain muutama seurakunta, vähän työntekijöitä, mutta paljon kansaa, joka ei tunne Jeesusta. Maailmalla on satakertainen, ellei suurempikin tarve saada apua seurakunnan elämään. Miten sydämesi tähän vastaa, kutsutaanko sinua merten takaa?

Kuuntele:  Oma paikka voi löytyä läheltä tai kaukaa. Raamattuavain Extra 24.11.2018 – kuinka Hanna löysi oman paikan maailmalta.

Tilaa Hannan rukouskirje tästä linkistä.

Kuuntele:  Oma paikka voi löytyä läheltä tai kaukaa.  Raamattuavain Extra 1.12.2018 – kuinka Mikko ja Kirsi perheineen päätyivät maailmalle ja kuinka siellä vietetyt vuodet ovat näkyä koetelleet.

Tilaa Mikon ja Kirsin rukouskirje tästä linkistä.

Kuuntele: Raamattuavain Extra 15.12.2018. Jumalan valtakunnan asialla ei olla yksin maailmalla. Pieni työyhteisö kantaa ja tukee lähtijää.

Tutustu työhön Etu-Aasiassa tästä linkistä.


Veijo Olli

Kirjoittaja toimii Kansanlähetyksen radio- ja televisiotyön koordinaattorina.

Tilaa Veijo Ollin rukouskirje tästä linkistä.