Veijo Olli Kirjoittaja tuottaa ja toimittaa Kansanlähetyksen radio-ohjelmia Radio Deihin ja avaimia.net-sivustolle. Muutamien päivien varoitusajalla sain lähteä vankilatyötä tekevän tiimin

Veijo Olli kitaroineen Kuopion vankilan edessä. Kuva: Pirjo Jokiniemi

Siellä missä Jumala toimii, siellä on hyvä olla

Veijo Olli
Kirjoittaja tuottaa ja toimittaa Kansanlähetyksen radio-ohjelmia Radio Deihin ja avaimia.net-sivustolle.

Muutamien päivien varoitusajalla sain lähteä vankilatyötä tekevän tiimin mukaan säestäjäksi vankilatilaisuuteen. Samalla viikolla Kuopion hiippakunnan piispa, Jari Jolkkonen kirjoitti vankilatyöstä Savon Sanomissa otsikolla ”Vastuumme vangeista”. Hän korosti vankilapastorin viran tärkeyttä. Vankilapastori on oleellisessa roolissa kun vankilassa toteutettavaa hengellistä työtä organisoidaan ja tehdään.

Vapaaehtoisjoukon mukana kävin hyvin organisoituun työhön hetkeksi mukaan. Meille oli varattu kaksi tilaisuutta ja molempien osallistujamäärät olivat hyvin korkeat otettaessa huomioon vankien määrän koko vankilassa. Kitaralla lauluja säestellen olin oppipojan roolissa näkemässä ja kuulemassa miten työtä tehdään. Tilaisuuksissa oli voimakkaasti läsnä kutsu Jeesuksen yhteyteen, syntien anteeksi saamiseen, puhtaaseen sydämeen. Minulle ei jäänyt epäselväksi, miksi olimme tulleet tilaisuuksia pitämään. Eräs vanki kätteli iloisesti tiimin poistuessaan, minut myös – hän oli kokenut jotain joka vaikutti tämän.

Kun vankilan portit sulkeutuivat takana, olimme innoissamme kokemastamme, niin minä ensikertalainen, kuin tiimin muut jäsenet jotka olivat noiden lukittujen ovien kautta monet kerrat kulkeneet. Tunne tuntui nousevan siitä varmuudesta, ettei käynti ollut turha – olimme saaneet olla Jumalan valmistamissa tilanteissa. Autoon asetuttuamme, kierrellen ja kaarrellen kyselin ja hain mahdollisuutta päästä joskus toistenkin tiimin mukaan – on niin mahtavaa kun saa olla jossakin itseään suuremmassa mukana, siellä missä näkee Jumalan toimivan.