Tämänkin vuoden aikana miljoonia ihmisiä on siirtynyt ikuisuuteen kuulematta Jeesuksesta. En tiedä, vaikuttaako tämä todellisuus mitenkään sinuun. Jeesukseen se vaikutti.

Kutsumuksena lähetystyö
Kirjoitaja on Kansanlähetyksen lähetysjohtaja. Hän on toiminut myös Viron ev.lut. kirkon lähetyskeskuksen johtajana. Tässä hän on päässyt Raamattubussin kanssa samaan kuvaan.

Sydämesi palo

Tämänkin vuoden aikana miljoonia ihmisiä on siirtynyt ikuisuuteen kuulematta Jeesuksesta. En tiedä, vaikuttaako tämä todellisuus mitenkään sinuun.

Jeesukseen se vaikutti. Hän jätti taivaan kirkkauden ja tuli köyhäksi, kärsiväksi palvelijaksi, joka kuoli syntiemme vuoksi ja avasi tien taivaaseen. Hän antoi käskyn: Menkää julistamaan evankeliumia kaikille ihmisille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu! (Matt. 28:18-20, Mark 16:15-16, Luuk 24:46-48, Joh 20:21-23, Apt 1:8).

Paavaliin se vaikutti. Uskoontullessa hän sai kutsun lähetystyöhön (Apt. 9:15-16). Hänen oli pakko julistaa evankeliumia (1 Kor. 9:16). Tuskin hän aina nautti puhumisesta, matkustamisesta vaikeissa olosuhteissa ja asumisesta mitä erilaisimmissa paikoissa. Mutta hän tiesi, että hänellä on pelastuksen sanoma, joka on vietävä mahdollisimman monelle ja mahdollisimman kauas.

Minuunkin se vaikutti. Nuorena sain lähetyskutsun ja rukoilin, missä voisin olla Jeesuksen todistaja. Jumala johdatti lähelle: Virossa oli 1990-luvulla hengellistä etsintää ja työntekijöitä tarvittiin. Olin myös kaksi vuotta Saksassa islaminuskoisten parissa.

Nyt 15-vuoden lähetysjakso on takana. Mutta sydän palaa tulta ja haluan olla sytyttämässä sitä sinuunkin!

Evankeliumi on lahja ja kutsu

Emme sitoudu lähetystyöhön siksi, että se olisi jotain hienoa ja suosittua. Tai saamme siitä itsellemme jotain hyvää. Sitoudumme siksi, että se on meidän kutsumuksemme ja tehtävämme.

Sanoma Jeesuksesta tuli lähetystyön välityksellä Suomeen. Kansamme keskellä päivästä toiseen julistetaan ja kuullaan Jumalan sanaa. Kiitän Jumalaa tästä.

Jos uskallamme katsoa maailmaa kristinuskon näkökulmasta huomaamme, että elämme kristillisen yltäkylläisyyden keskellä. Suuressa osassa maailmaa ihmisillä ei ole mahdollisuutta kuulla Vapahtajasta.

Valinnan paikka

Tässä meillä on elämässämme ja elämäntavassamme strateginen valinta. Mitä teemme tämän tiedon kanssa? Paadutanko sydämeni enkä välitä? Vai haluanko sitoutua enemmän maailmanlähetykseen?

Lähetystehtävän toteuttamisessa tarvitaan muun muassa niitä, jotka

 • Lähtevät lähetystyöhön.
 • Tulevat Kansainvälisyyslinjan kautta opiskelemaan ja tutustumaan lähetystyöhön.
 • Lähtevät liike-elämän palveluksessa työhön maihin, jossa kristityt tarvitsevat tukea ja evankeliumia ei tunneta.
 • Rukoilevat lähetystyön puolesta.
 • Antavat tuloistaan lähetystyölle yksittäisen lahjan tai tulevat kuukausilahjoittajiksi. Lähetystyön kulut erääntyvät joka kuu.
 • Soittavat Kansanlähetyksen lahjoituspuhelimeen: 0600 190 90 (Lahjoitus 20,45 euroa + pvm) ja 0600 180 10 (Lahjoitus 10,01 euroa + pvm).
 • Muistavat lähetystyötä ja lähetysjärjestöä testamentissaan.
 • Liittyvät lähetystyöntekijöiden tukirenkaisiin.
 • Puhuvat lähetystyöstä ja pitävät sitä esillä raamattupiireissä, ystävien keskellä ja seurakunnan tilaisuuksissa.
 • Kirjoittavat ja jakavat facebookissa, twitterissä ja blogeissaan lähetystyöhön liittyviä tekstejä.
 • Ovat Jeesuksen lähetyskäskyn sytyttämiä ja ajattelevat Paavalin tavoin, että evankeliumi on vietävä mahdollisimman monelle.

Olen mukana lähetystyössä, koska Jumala haluaa sitä. Anna sydämesi palaa maailmankaikkeuden suurimmalle tehtävälle.

Nuoruuden näky

Nuoruuteni rukous on yhä voimassa, ja se on hyvä rukous ihan jokaiselle: ”Anna minun elää sellainen elämä, että voisin olla johdattamassa edes jonkun ihmisen kadotuksesta taivaaseen”.

Kirjoitan tätä koska tuo näky on säilynyt. Haastan sinua katsomaan ikuisuuten meneviä ihmisiä Kristuksen rakkauden silmin.

Kysy Jumalalta, miten olla tässä suuressa tehtävässä mukana.