Istumme Oulun Hintassa Eeva ja Pentti Hukkasen kodissa, jossa he ovat asuneet parinkymmenen vuoden ajan. Eeva on syntynyt Sievissä ja

”Tähän asti on Herra meitä auttanut”

Istumme Oulun Hintassa Eeva ja Pentti Hukkasen kodissa, jossa he ovat asuneet parinkymmenen vuoden ajan. Eeva on syntynyt Sievissä ja Pentti Helsingissä, josta hän neljän vuoden ikäisenä muutti äitinsä mukana Sieviin.

Pentti ja Eeva tapasivat ensimmäisen kerran toisensa vuoden 1967 kesällä. Siitä tapaamisesta ei syntynyt sen enempää, sillä Eeva lähti Helsinkiin työhön ja Pentti pääsi opiskelemaan Oulun teknilliseen opistoon, josta hän valmistui insinööriksi. Seuraavana kesänä he tapasivat sattumalta, ja tapaaminen oli niin merkittävä, että siitä alkoi kirjeenvaihto. Pentti kirjoitti ensin Eevalle. Vastauskirjeessään Eeva mainitsi, että hän oli löytänyt uuden  tien. Penttiäkin alkoi kiinnostaa tämä uuden tien löytyminen, sillä hänkin  koki olevansa tienhaarassa.

Virsi-ilta Hukkasilla Kerttu Kaitera muistelee

Kiinnostus hengellisiin asioihin sai Pentin ostamaan Uuden testamentin. Hän luki sitä koko talven opiskelunsa ohessa. Kirjeenvaihtokin kehittyi Raamatusta nousevien kysymysten pohdiskeluksi.

Eräässä lauantain opiskelijaillassa häntä tuli tervehtimään Kansanlähetyksen työntekijä Seppo Väisänen. Keskustelu johti siihen, että Pentti luovutti elämänsä Jeesukselle. Näin molemmat, sekä Eeva että Pentti, olivat löytäneet Jeesuksen omaan elämäänsä ja hengellisen kodin samasta herätysliikkeestä. Se vain syvensi heidän rakkauttaan toisiinsa, ja he kihlautuivat 18. heinäkuuta 1970.

Elämää vakavan tapaturman jälkeen

Kihlauksesta ei mennyt kuin kuukauden päivät, kun Pentti koki traagisen työtapaturman. Hän jäi öljysoransekoituskoneen ruhjomaksi Pyhäjärvellä 17. elokuuta 1970, jolloin hänen toinen jalkansa murskaantui sekoituskoneen pyörien välissä. Kone saatiin pysäytettyä viimeisillä sekunnin kymmenyksillä. Ellei niin olisi tapahtunut, koko mies olisi mennyt riekaleiksi. Hän menetti vasemman jalkansa, mutta onneksi oikea jalka säilyi kuin ihmeen kaupalla.

Koska Eeva oli valmistunut erikoissairaanhoitajaksi, hän on pystynyt olemaan Pentille sellainen Jumalan antama apu, jonka arvo on ollut helmiä paljon kalliimpi, kuten Sananlaskujen luvussa 31 kerrotaan. Heidät vihittiin 1. tammikuuta1973.  Häämarssina heillä oli Maan korvessa kulkevi lapsosen tie. Tämän kaiken keskellä he ymmärsivät elävänsä Jumalan johdatuksessa.

Virsi-ilta Hukkasilla Eeva Hukkanen

Jumala on auttanut kaikessa

Pohjois-Pohjanmaan Ev.lut Kansanlähetyksen piirin työ on Eevalla ja Pentillä lähellä sydäntä. Heidän kotinsa on tarjonnut majapaikan vieraileville puhujille ihan alusta asti. He ovat kokeneet, ettei se ole heitä köyhdyttänyt. Päinvastoin, siunaus on tullut mukana.

He sanovat, että Jumala on auttanut kaikessa. ”Arjen keskellä olemme saaneet kokea runsaasti niin Jumalan kuin rakkaitten ystävienkin tukea ja apua.”

Yhtenä elämää kannattelevana Raamatun lauseena he ovat kokeneet kohdan 1. Sam. 7:12, jossa sanotaan: ”Tähän asti on Herra meitä auttanut.”

Kirjoittanut Kalevi Keränen, Kankaanpää, 2010
Kuvat Rauhan Tervehdys -seurakuntalehti, kuvaaja Elsi Salovaara

Katso myös ”Suomi sydämellä” -kampanja 

Lahjoita tähän työhön: