”… perustana ovat säännöllisesti kokoontuvat pienryhmät. Pienryhmä on ensisijaisesti raamattu- ja rukouspiiri, joka auttaa jäseniään jumalasuhteen hoitamisessa. Ryhmät ovat tärkeitä

Tahtoisitko avata oven ihmisten ja Jumalan kohtaamiseen?

”… perustana ovat säännöllisesti kokoontuvat pienryhmät. Pienryhmä on ensisijaisesti raamattu- ja rukouspiiri, joka auttaa jäseniään jumalasuhteen hoitamisessa. Ryhmät ovat tärkeitä myös uskon syntymiselle, vasta uskoon tulleiden hoidolle, uskovien yhteydelle ja keskinäiselle hoitamiselle. Seurakunnan soluina pienryhmät evankelioivat ympäristöään ja osallistuvat lähetysvastuuseen. Kodit ovat pienryhmätoiminnassa avainasemassa…”

Minun piti hakea tämä teksti esille, kun kipuilin pitämäni raamattupiirin kanssa. Teksti on Kansanlähetyksen ohjelma -nimisestä julkaisusta (sivu 20).

Vuosien saatossa olen priorisoinut raamattupiiritoiminnan korkealle. Pidän yhtä piiriä ja osallistun toiseen. Samalla kun arvostan niitä, koen että nämä kaksi piiriä joutuvat sisälläni jatkuvasti kyseenalaistetuiksi. Vaikka käytännössä näen, miten Jumalan sana vaikuttaa ja luo uutta, mieleen tahtoo hiipiä laskusuhdanne, joka haastaa tekemään jotakin muuta.

Edellä olevasta lainauksesta nähdään, että raamattu- ja rukouspiirit auttavat meitä hoitamaan suhdettamme Jumalaan. Ne ovat paikkoja, jotka tukevat uskon syntymistä, auttavat uskon ensiaskeleissa, rakentavat uskovien yhteyttä ja antavat mahdollisuuden hoitaa toisiaan. Tätä kaikkea me todella tarvitsemme.

Koin viime viikonloppuna kivuliaita hetkiä. Kohtasin muutamia ihmisiä, joita aivan selvästi tuli kutsua mukaan raamattupiiriin. En kuitenkaan ollut vielä saanut tehtyä kevätkauden esitettä, ja jouduin kutsumaan ilman piiristä kertovaa materiaalia. Toki kutsu voi tuoda muutenkin tulijan pienpiiriin, mutta on todella tärkeää tehdä pienpiiriä tunnetuksi kaikin mahdollisin tavoin. Esitteet ja kaikki muu on edelleen tarpeen.

Lasnamäen seurakuntatilojen oven vieressä on tilaa ilmoituksille. (kuva: Tomi Jurvanen)

Vierailin joulun alla Virossa Tallinnan Lasnamäellä. Siellä vihittiin käyttöön ensimmäinen Viron luterilaisen kirkon tila tässä 120 000 hengen lähiössä . Nyt kadulla kulkeva ihminen voi havaita seurakunnan tilat, lukea ilmoitustaulua ja jatkaa sisälle. Näin on mahdollisuus kohdata niin ihmisiä kuin itse Jumalakin. (Kuuntele Raamattuavain Extra -radio-ohjelman juttu tästä linkistä.)

Raamattu- ja rukouspiiri on paikka, jossa ihmiset ja Jumala kohtaavat. Tahtoisitko sinäkin avata oven ihmisten ja Jumalan kohtaamiseen?

Jos olet kiinnostunut osallistumaan raamattupiiriin, tiedustele Kansanlähetyspiirisi toimistolta, missä kokoontuu sinulle sopiva piiri. Jos haluat perustaa raamattupiirin, kerro siitä piirisi toimistolle, niin saat neuvoja, koulutusta, materiaalia ja rukoustukea.

Kirjoittaja Veijo Olli on Kansanlähetyksen radio- ja tv-työn koordinaattori. Tutustu Veijoon ja tilaa hänen rukouskirjeensä tästä linkistä.