Elämä on ollut täynnä talkootyötä Kansanlähetyksen opistolla Ryttylässä oli talkooviikko kesäkuussa 2016. Ompelutalkoissa oli mukana Kirsti Hovi. Hän on nuorena äitinä

”Tärkeintä elämässä on kulkea Jumalan kanssa”

Elämä on ollut täynnä talkootyötä

Kansanlähetyksen opistolla Ryttylässä oli talkooviikko kesäkuussa 2016. Ompelutalkoissa oli mukana Kirsti Hovi. Hän on nuorena äitinä etsinyt ja löytänyt läheisen suhteen Jumalaan. Jumalan kanssa kulkemistaan hän pitää elämänsä tärkeimpänä asiana. Nyt 75-vuotiaana hän on tästä kiitollinen.
Paljon talkootyötä on kertynyt elämän varrella  sukulaisten rakennushankkeissa. Kotipaikkakunnallaan olevan seurakunnan toimintaan hän on aina osallistunut. Nykyään Kirsti leipoo satoja karjalanpiirakoita vuoden mittaan. Ruisleipää hän on leiponut aina.

Kansanlähetyksen opistolle kesäjuhlaan 

Kansanlähetyksen opistolle Kirsti on 1990-luvulla tullut Kansanlähetyspäiville. Tällä tavalla hän on löytänyt tämän opiston ja talkootapahtuman. Iloinen ompeluporukka ompelee verhoja oppilasasuntolan huoneisiin. Näillä ”tytöillä” aika kuluu mukavasti. Kirstin loistava huumorintaju ilahduttaa kaikkia.

Kehotus ikätovereille

Kirstillä on kehotus kaikille ikätovereilleen  ja kaikille yksinäisille vanhuksille: ”Ei ole vaikeaa siirtyä muiden ihmisten seuraan. Menkää ovesta ulos, vaikka johonkin seurakuntaan. Siellä on hyviä siskoja ja veljiä, rauhallista ja mukavaa toimintaa. Ihmisen ei pidä kärsiä liikaa yksinäisyydestä.”
Sen Kirsti Hovi näyttää omalla esimerkillään.

Kirstille rukoileminen on tärkeää Kehotus ikätovereille

Kirsti ajattelee sukulaisiaan ikuisuusnäkökulmasta. Tästä hänen sydäntään painaa huoli. ”Rukous on varmin keino auttaa”, hän sanoo.
Runot ovat Kirstin rakas harrastus. Hän ilahduttaa ompeluryhmää lausumalla Eino Leinon runon.

”Ruislinnun laulu korvissani,
tähkäpäiden päällä täysi kuu;
kesä-yön on onni omanani,
kaskisavuun laaksot verhouu.
En ma iloitse, en sure, huokaa;
mutta metsän tummuus mulle tuokaa,
puunto pilven, johon päivä hukkuu,
siinto vaaran tuulisen, mi nukkuu,
tuoksut vanamon ja varjot veen;
niistä sydämeni laulun teen.”

Ompeluryhmän ja Kirsti Hovin  haastattelu 1.6.2016, Kansanlähetysopisto, Ryttylä