Pohjois-Karjalan Kansanlähetyksen perinteikkäin tavoittavan työn muoto on epäilemättä teepöytäaktio. Aktio on ollut tapana toteuttaa vähintään kahdesti vuodessa, syksyisin ja keväisin.

Teepöytä vastaanottokeskuksessa

Pohjois-Karjalan Kansanlähetyksen perinteikkäin tavoittavan työn muoto on epäilemättä teepöytäaktio. Aktio on ollut tapana toteuttaa vähintään kahdesti vuodessa, syksyisin ja keväisin. Usein tempaukset on järjestetty yhdessä Kansanlähetysopiston toimintaviikkolaisten kanssa. Toimintaviikolla opiston  opiskelijat harjoittelevat pienissä ryhmissä Kansanlähetyksen eri piirijärjestöjen alueilla tiimityöskentelyä ja Jumalan käytössä olemista sekä tutustuvat piirien tekemään työhön.

Teepöytäaktio on koettu toimivaksi tavaksi tavoittaa tavallisia kadunkulkijoita. Tee- tai kahvikupillisen ja pienen purtavan äärellä juttu luistaa mukavasti, ja välillä esille nousee syvällisiäkin uskonasioihin liittyviä kysymyksiä. Tarjoilujen ohessa on pystytty myös kätevästi jakamaan ilmaista lukemista sekä esitteitä tulevista tapahtumista.

Tempaus vastaanottokeskuksessa

Teepöytäaktiot ovat totunnaisesti painottuneet Joensuun alueelle, mutta hiljattain reviiriä päätettiin laajentaa. Paikallisessa Kolme Kohtaamista -toiminnassa mukana olevat aktiivit päättivät suunnata aktion yhdessä toimintaviikkolaisten kanssa etäämmäs, alueemme vastaanottokeskukseen.

Tempausta lähdettiin toteuttamaan avoimin mielin, Herran johdatukseen luottaen. Epäilemättä mielessä kävi kuitenkin epäilyksiä siitä, kuinka vastaanottokeskuksen asukkaat suhtautuisivat vieraisiin ja rohkenisivatko he lainkaan tulla tervehtimään. Epäilykset olivat turhia, sillä aktio onnistui jopa yli odotusten.

Aktiosta jäi hyvä mieli

Monet asukkaat, niin mies- kuin naispuolisetkin, tulivat ennakkoluulottomasti tapaamaan vierailijoita. Tee ja sokeri maistuivat, ja juttukin luisti ajoittaisista kielimuuripulmista huolimatta. Rupattelemaan tulleiden turvapaikanhakijoiden joukossa oli kristinuskosta avoimesti kiinnostuneita, ja olipa joukossa jo muutamia Jeesuksen seuraajiakin.

Tulevien tapahtumien mainostaminen oli tavanomaista hankalampaa, sillä esitteet olivat enimmäkseen suomenkielisiä. Tästä huolimatta aktiolaiset onnistuivat houkuttelemaan pari nuorta miestä tutustumaan Kolme Kohtaamista -toimintaan.

Tempauksesta jäi kaikille osanottajille hyvä ja kiitollinen mieli. Vastaavia aktioita on tarkoitus järjestää tulevaisuudessakin.

Teksti: Teemu Sarkkinen
Kuvat: Niina Tuovinen

Tue evankelioimistyötä Suomessa: Suomi sydämellä