”Ihmettelin silti, miksi sydämessäni vallitsi edelleen tyhjyyden tunne. En pystynyt ratkaisemaan tuota tyhjyyden tunnetta; en vaikka yritin eri tavoin löytää

Tue, rakenna ja kohtaa

”Ihmettelin silti, miksi sydämessäni vallitsi edelleen tyhjyyden tunne. En pystynyt ratkaisemaan tuota tyhjyyden tunnetta; en vaikka yritin eri tavoin löytää siihen ratkaisun”, kertoo Turkista unelmiensa Eurooppaan saapunut mies. Unelmien toteutuminen ei poistanut sydämessä asuvaa tyhjyyttä.

Tyhjyyden täytti lopulta kohtaaminen evankeliumin sanan kanssa. Mies oli vieraana tuttavan talossa ja kuuli, kun muutama vierailija kertoi evankeliumia talon isännälle. Nykyään tämä mies toimii turkinkielisen seurakunnan paimenena. Hänen nimensä on Esat.

Pastori Esat ja lähetti Toni Lindholm Kölnissä, turkinkielisen seurakunnan kirkkotilan ovella

”Ensinnäkään kyse ei ole niinkään intohimosta vaan kutsusta. Minulle on annettu tehtävä, eikä se riipu omasta tahdostani tai halustani, se tulee kutsumuksesta.” Näin kuvailee jo eläkkeelle jäänyt pastori Winfried Küttner kutsumustaan toimia edelleen seurakunnan paimenena. Kutsumus muodostaa tehtävän, jossa toimitaan.

Saksalainen seuraintalo on taipunut kirkkotilaksi. Pastori Winfried Küttner toimittaa jumalanpalvelusta.

Saksassa Mönchengladbachin kaupungissa pastori  rakentaa jumalanpalvelus-yhteisöä, jossa on tilaa myös alueen maahanmuuttajille. ”Jumala lähettää meidät toimimaan siellä, missä olemme. Ja sieltä, missä olemme, me aloitamme. Emme ajattele, ketä menemme tavoittamaan, vaan että me vain menemme. Ja menemällä sitten näemme, keitä siellä on.” Näin hän tiivistää sen, miksi kaikki alueen ihmiset halutaan evankeliumin sanan ääreen.

Toni ja Hanna Lindholm tutkimassa paikallisen puistokirjaston kirjavalikoimaa.

Työ Mönchengladbachin kaupungissa on aluillaan. Seurakunta pyrkii tavoittamaan ja palvelemaan alueen ihmisiä. Kansanlähetyksen lähetit Toni ja Hanna Lindholm ovat mukana toimintaa rakentamassa. Aiemmin he työskentelivät Etu-Aasiassa, nyt he ovat tukemassa, rakentamassa ja kohtaamassa maahanmuuttajatyössä Saksassa alueella, jolla pastorit Esat ja Winfried rakentavat tahoillaan seurakuntaa. Työssä mukana oleminen on vaatinut suostumista; se on kuljettanut Suomesta Etu-Aasiaan ja sieltä Saksaan.

Pastori Esat pukee sanoiksi oman kokemuksensa kristityn kutsumuksesta: ”Kaikkein ensimmäiseksi haluan sanoa, ettei meitä kristittyinä ja uskovina ole kutsuttu vaivattomuuteen. Ei tämä maailma vain ole sellainen. Me tulemme kohtaamaan vaikeuksia Kristukseen uskovina. Me myös tiedämme, että Messias tuli maailmaan kohtaamaan vaikeuksia ja voitti maailman ja voitti kaikki vaikeudet. Juuri tällaiseen Messiaaseen uskomme. Emme etsi leppoisaa elämää, vaikka saisimme elää maassa, jossa on rauha. Emme etsi sitä tai uurasta leppoisan elämän saavuttamiseksi.”

Tunnuslause ”Tue, rakenna ja kohtaa” johtaa meitä eteenpäin. Maahanmuuttajat Euroopassa tarvitsevat evankeliumia. He tarvitsevat tilaa elää todeksi kristityn kutsumustaan, niin omalla kielellään kuin uuden kotimaan kielellä. Heillä on tarve kertoa evankeliumia eteenpäin, olla rakentamassa Jumalan valtakuntaa kanssamme. Me voimme kulkea yhtä matkaa – tukea, rakentaa ja kohdata – ja Jumalan valtakunta jatkaa levittäytymistään. Jeesus kehottaa Markuksen evankeliumin jakeessa 16:15: ”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille.”

Kuuntele tästä Raamattuavain Extra -radio-ohjelman  9.6.2018 matkakertomus Tue, rakenna ja kohtaa – maahanmuuttajatyö Kölnissä.

Lue aiempi kirjoitus Raamattuavain Extran matkalta maahanmuuttajatyöhön Saksaan Kölnin seudulle: Kun kristitty Syyriasta kohtasi Euroopan kristillisyyden.

Kuuntele lähettipariskunta Lindholmin haastattelu Raamattuavain Extrassa 28.4.2018: Tienraivaajina kahdella mantereella, Toni ja Hanna Lindholm.

Voit tukea Saksassa tehtävää maahanmuuttajatyötä tästä linkistä.

Veijo Olli
kirjoittaja toimii Kansanlähetyksen radio- ja televisiotyön koordinaattorina.

Radio- ja TV-työ kotimaassa