Kansainvälisiltä kentiltä kuuluu aika ajoin ällistyttäviä uutisia. Se ja se seurakunta siellä ja siellä on kasvanut 200 prosenttia kolmessa vuodessa. 

Lampaalle on luultavasti se ja sama, minkä kokoisessa laumassa se elelee, jos vain sillä on hyvä paimen. Kuva: Pixabay

Uskollisuus vähässä

Kansainvälisiltä kentiltä kuuluu aika ajoin ällistyttäviä uutisia. Se ja se seurakunta siellä ja siellä on kasvanut 200 prosenttia kolmessa vuodessa.  Amerikassa on seurakunta, jossa on yli 10 000 aktiivista jäsentä.

Tuollaiset uutiset innostavat mutta myös masentavat: meillä käy ”vain” 100 ihmistä.

Professori Don Carson, joka tuntee laajasti hengellistä työtä, kertoi, että 98 prosenttia kristillisestä työstä tehdään pienissä,  jopa alle 30 hengen seurakunnissa.

Hyvin harvoille suodaan mahdollisuus nähdä innostavia tuloksia kristillisessä työssä. Useimmilta kysytään uskollisuutta vähässä.

Kaipaako lammas tuhatpäistä laumaa vai luotettavaa paimenuutta?
Ei siis pidä ajatella niin, että vasta sitten seurakunta on onnistunut, kun kävijät lasketaan tuhansissa.

Tulee laittaa enemmän painoa laatuun kuin määrään. Hyvin hoidettu 30 hengen seurakunta onkin parempi kuin megakirkko, jonka jäsenet jäävät paimenuutta, opetusta ja sielunhoitoa paitsi. Ja minkäs teet, jos Jumala ei anna useampia seurakuntalaisia ja laajempaa työtä! Ei pidä laittaa rukkasia naulaan, jos toiminta on pienimuotoista. Olennaista on uskollisuus siinä, mitä Jumala antaa.

Seppo Palonen
Kirjoittaja toimii Helsingin Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen missiosihteerinä.

Tämän artikkelin kohdalla lahjoitukset kohdistuvat Kansanlähetyksen Suomi sydämellä -työhön.  Lahjoituspainike on sivun oikeassa reunassa, mobiilissa alimmaisena.

Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie on julkaissut kaksi Don Carsonin kirjaa. Tutustu ja tilaa näistä linkeistä, kirjat ovat nyt tarjouksessa:

Jumalalla on suunnitelma.

Miten elää lopun aikoina.

Jumalan siunausta sinulle.