Sähköinen Hetkinen Raamatunlukijain Liiton jäsenlehti Hetkinen on saanut vuodenvaihteessa monien kaipaaman lisäominaisuuden. Siitä otettiin käyttöön e-Hetkinen, josta löytyy päivän raamatunkohta

Raamatunlukijain Liitolta on tullut uusia mahdollisuuksia Raamatun tutkiskeluun ja opiskeluun. Kuva: Tiinamariia Heimari

Uutta materiaalia Raamatun opiskeluun

Sähköinen Hetkinen

Raamatunlukijain Liiton jäsenlehti Hetkinen on saanut vuodenvaihteessa monien kaipaaman lisäominaisuuden. Siitä otettiin käyttöön e-Hetkinen, josta löytyy päivän raamatunkohta vuoden 1992 käännöksen mukaan sekä selitys, pyhien kysymyksiä ja viikon rukousaiheita. Lehden lukija, jolla on voimassaoleva yksittäinen tilaus, voi kirjautua sen käyttäjäksi omalla henkilökohtaisella asiakastunnuksellaan ja sähköpostiosoitteellaan. E-Hetkinen on lisäpalvelu tilaajille eikä se korvaa paperista lehteä. Lisää infoa e-Hetkistä löytyy osoitteesta www.rll.fi/e-Hetkinen.

Liftari-sovellus

Nuorten raamatunlukuopas Liftari matkalla Raamattuun lakkasi vuodenvaihteessa ilmestymästä lehtenä ja siitä on käytössä nyt vain Liftari-sovellus. Sen lukuohjelma on kolmivuotinen ja keskittyy Uuteen testamenttiin ja Vanhan testamentin ydinkertomuksiin. Sovellusta voi ladata sovelluskaupoista Liftari-nimellä tai käyttää osoitteessa www.liftari.fi.

Lumo – evankeliumit elokuvina

Nuoret ja Raamattu (NuoRa) -hankeen tiimoilta Raamatunlukijain Liitto sai viime vuonna valmisteltua kahden filmisarjan käännökset, jotka alkavat nyt olla valmiina käyttöön.

Lumo – evankeliumit elokuvina on jokaisesta evankeliumista tehty elokuvasarja. Siinä elokuvat seuraavat Raamatun tekstiä sana sanalta. Lumo-elokuvat on tehty Yhdysvalloissa, ja niiden levittämisestä vastaa Lasten raamattusovelluksesta tuttu OneHope -järjestö. Raamatunlukijain Liitto on vetänyt käännösprojektia Suomessa, ja evankeliumit on lukenut suomeksi Markus Bäckman.

Lumo-filmeistä on tehty 40  lyhyttä katkelmaa. Ne löytyvät vapaasti Raamatunlukijain Liiton YouTube -kanavalta. Todennäköisesti filmit ovat siellä pian myös kokonaisuudessaan. Kannattaa tutustua näihin ilmaisiin evankeliumifilmeihin ja hyödyntää vaikkapa lyhyinä katkelmina osana raamattuopetusta niin nuorten kuin aikuistenkin kanssa.

LUMO – evankeliumit elokuvina elokuvasarjasta on tehty lyhyitä katkelmia, jotka löytyvät vapaasti Raamatunlukijain Liiton YouTube -kanavalta. Niitä voi hyödyntää esimerkiksi osana raamattuopetusta niin nuorten kuin aikuistenkin kanssa. Kuva: RLL:n arkisto

NUA – tuoreita näkökulmia uskoon -opetusfilmisarja

Toisena NuoRa-hankkeen filmiprojektina on ollut Irlannin Scripture Union -järjestön tekemien NUA -opetusfilmien suomentaminen.

NUA – tuoreita näkökulmia uskoon -opetusfilmit ovat tutkimusmatka, jossa tuorein ja monipuolisin tavoin rohkaistaan kyselemään ja pohtimaan uskon asioita. NUA-filmit, joita on yhteensä kahdeksan, on erityisesti suunnattu nuorten ja nuorten aikuisten ryhmien käyttöön ja opetuksen tueksi. Ne sopivat hyvin muun muassa rippikouluihin ja nuorisotyöhön sekä Alfa-tyyppiseen toimintaan ja yksilöille. NUA-filmeihin on tulossa myös suomenkielinen ryhmäopas (pdf).

Raamatunlukijain Liiton YouTube -kanavalta löytyy ensimmäinen NUA-filmin jakso. Sen ja muut jaksot sekä ryhmämateriaalin saa käyttöönsä maksutta rekisteröitymällä niiden käyttäjäksi osoitteessa www.rll.fi/nua. Tutustu ja hyödynnä!

Isän idea myös venäjäksi

Varhaisnuorten ryhmien ohjaajille tehty laaja Isän idea -raamatunopetusmateriaali on nyt myös venäjäksi. Käännös toteutettiin yhteistyössä Inkerin kirkon kanssa. Suomenkielinen versio löytyy netistä www.rll.fi/materiaalit ja venäjänkielistä voi kysellä RLL:n toimistolta os. toimisto@rll.fi.

Vinkki: Isän Idea -materiaalikokonaisuutta on mahdollista kääntää myös muille kielille ja hyödyntää lähetystyössä.  Otathan yhteyttä Raamatunlukijain liittoon.

Eräpolku Raamattuun -kurssi

Syyskuussa järjestimme Eräpolku Raamattuun -johtajuuskurssin yhteistyössä yhdysvaltalaisen Wilderness Ministry Institute -järjestön kouluttajien ja Karkun evankelisen opiston kanssa.

Kurssi oli suunnattu nuoristyötä tekeville ja se koettiin hyvin antoisana ja innoittavana. Tässä työmuodossa Raamatun sanoma ja opetus linkitetään vahvasti ympäröivään luontoon ja yhdessä liikkumiseen. Haluamme osaltamme jatkaa työmuodon tuomista ja kehittämistä Suomessa.

Tulemme mielellämme kertomaan lisää

Kirjeiden ja netin välityksellä voi saada vain pienen infopalan siitä, mitä nyt on tarjolla. Kohtaaminen ja konkreettinen näyttäminen avaavat paremmin näkymät uusiin raamattutyön välineisiin ja mahdollisuuksiin. Jos olette esimerkiksi työntekijä- tai vastuunkantajajoukolla kiinnostuneita kuulemaan lisää ja kutsumaan työntekijämme paikan päälle, niin olkaa yhteyksissä.

Sydämellinen kiitos, että olette mukana. Elävän Jumalamme siunausta Sinulle ja järjestöllenne!

Kirsi Smeds
RLL:n pääsihteeri
kirsi.smeds@rll.fi
p. 045 881 4727

Raamatunlukijain Liitto ry (RLL) on liike Raamatun lukemisen puolesta. Kansanlähetys on Raamatunlukijain Liiton jäsenjärjestö.

Tule mukaan!

  • Rukoile, että kaikki saisivat mahdollisuuden lukea tai kuunnella Raamattua omalla äidinkielellään
  • että mahdollisimman moni löytäisi Jeesuksen henkilökohtaisena Vapahtajanaan
  • että Raamatun lohdutus ja rohkaisu avautuisi arjen kysymyksissä.

Lahjoita:
Tämän artikkelin kohdalla lahjoitukset kohdistuvat Kansanlähetyksen Raamattu rakkaaksi -kampanjalle.

Kertalahjoituksessa, erillisenä tilisiirtona suoraan pankkiin, viite on 70315. Voit käyttää tämän sivun alareunassa olevia tilinumeroita.

Jumalan siunausta sinulle!