Hausjärvellä rakennetaan sunnuntaina 22.7. siltoja yli kirkkokunnallisten ja kulttuuristen raja-aitojen. Hausjärven kirkossa pidetään klo 12 ehtoollisjumalanpalvelus, jonka järjestävät yhteistyössä Hausjärven

Hausjärven seurakunnan, Riihimäen Kotikirkko-helluntaiseurakunnan ja Kansanlähetyksen yhdessä järjestämä päivä alkaa jumalanpalveluksella ja päättyy konserttiin.

Yhteiskristillinen päivä Hausjärvellä

Hausjärvellä rakennetaan sunnuntaina 22.7. siltoja yli kirkkokunnallisten ja kulttuuristen raja-aitojen. Hausjärven kirkossa pidetään klo 12 ehtoollisjumalanpalvelus, jonka järjestävät yhteistyössä Hausjärven evankelis-luterilainen seurakunta, Riihimäen Kotikirkko-helluntaiseurakunta ja Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys.

Luterilaiset ja helluntailaiset eivät perinteisesti ole järjestäneet yhteisiä ehtoollistilaisuuksia, koska  kirkkojen  seurakuntanäkemykset ovat erilaiset. Luterilaisen kirkon jäseneksi tullaan tavallisimmin lapsikasteen kautta, kun taas helluntaiseurakunta koostuu uskoon tulleista ja sen jälkeen kasteella käyneistä jäsenistä.

Viime syksynä piispainkokous päätti, että opillisista eroista huolimatta myös toisten kirkkojen jäsenet voivat osallistua luterilaiseen ehtoolliseen, kunhan itse ehtoollisesta on riittävä yksimielisyys. Hausjärvellä pannaan käytäntöön uuden linjauksen mukainen kokeilu.

Jumalanpalveluksessa saarnaa Kansanlähetysopiston rehtori Niilo Räsänen, liturgina toimii kirkkoherra Jussi Kauranne. Jumalanpalveluksen musiikissa palvelevat kanttori Tuulikki Saraneva, Pentti Oikarinen ja Anton Solonen. Raamatun lukukappaleita lukevat Joni Enroth ja Miriam Schwartz. Messuavustajina toimivat Jasmin Helmi ja Erkki Karvanen sekä Oitin aamurukouspiiri.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Yhteiskristillistä jumalanpalvelusta vietetään Hausjärven kirkossa. Kuva: Hausjärven seurakunta

Jumalanpalvelukseen tulijat voivat jättää esirukouspyyntöjä, ja ne luetaan yhteisen esirukouksen paikalla. Myös henkilökohtaiseen rukouspalveluun on tilaisuus. Rukouspalvelusta vastaa Oitin aamurukouspiiri.

Kirkkoherra Kauranne lukee tilaisuuden lopuksi Herran siunauksen suomeksi ja romanikielellä. Jumalanpalveluksen jälkeen on tarjolla kahvit kirkkopuistossa.

Miinan Montussa romanimusiikkia

Rajojen ylittäminen jatkuu iltapäivällä Turkhaudalla kesäteatteri Miinan Montussa romanimusiikin konsertilla. Kello 16.30 alkavan konsertin alkupuoli sisältää perinteistä romanimusiikkia. Jälkimmäinen puolisko koostuu ensisijaisesti hengellisistä lauluista, jotka myös ovat olleet tärkeitä romaniväestölle.

Konsertin monipuoliseen solistijoukkoon kuuluvat Anette Åkerlund, Dimitri Isberg, Harri Kuokkanen (Nyman) ja Joni Enroth, Romanos-kvartetti, Tuula ja Valfrid Åkerlund, Miriam Schwartz, Jasmin Helmi sekä Mikael ja Nikolas Hedman.
Valfrid Åkerlundin johtamaan, ammattilaisista koottuun soittajaryhmään kuuluvat Anton Solonen (viulu), Jari Kokkinen (haitari), Antti Toivola (kitara ja laulu), Pentti Oikarinen (kosketinsoittimet ja piano), Jori Asikainen (basso) sekä Markus Malin (rummut). Konsertin juontaa Sanna Hedman. Ohjelmalehtinen maksaa 5 euroa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Idea yhteiskristillisen päivän toteuttamisesta Hausjärven seurakunnassa syntyi yhteistyössä Sanna ja Henry Hedmanin kanssa. Kuva: Philipppe Gueissaz

Turkhaudan seurojentalolla voi viettää iltapäivää jo ennen konserttia kello 14.30 keittolounaan ja rekkalavatapahtuman merkeissä. Seurojentalon pihalle tuodulta rekkalavalta saa kuulla esimakua konsertissa esiintyviltä nuorilta kyvyiltä. Luvassa on myös Hausjärven kunnanjohtajan Pekka Määttäsen ja Romaniasiain neuvottelukunnan tervehdykset.